post

Engine Tuning is de eenvoudige aanpassing of verandering van uw interne verbrandingsmotoronderdeel of Engine Control Module om het vermogen, de economie, de betrouwbaarheid of zelfs de duurzaamheid te verbeteren.

Het wordt gedaan om een motor aan te passen om aan uw exacte vereisten te voldoen. Sommige auto’s hebben bijvoorbeeld meer vermogen nodig om snel te accelereren, terwijl andere meer vermogen en zuinigheid nodig hebben voor lange afstanden. Motor tuning kan ook worden gedaan om uw auto over een bepaalde periode beter te laten presteren, bijvoorbeeld om meer brandstof te besparen.

Voordat u kunt beginnen met het afstemmen van de motor, is het belangrijk om te weten waar het allemaal over is? Motorafstemming verwijst naar de vervanging of reparatie van delen van een motor zoals de crank-, zuiger, cilinderkop- en cilinderkleppen om een hogere of lagere vermogen en / of hogere brandstofefficiëntie te bereiken. De kruk en de zuiger zijn de essentiële componenten voor het leveren van het vermogen om een motor te laten werken. Daarom is het noodzakelijk om de nodige wijzigingen in deze componenten uit te voeren, zodat deze goed kan werken.

Om motortuning te begrijpen, moet men weten hoe het werkt.

Wanneer u uw auto aanzet en hij loopt soepel, dan heeft u waarschijnlijk uw motoren niet afgesteld. Het proces omvat het afstemmen van de motoren voor betere prestaties, maar ook om kwesties als brandstofverbruik en emissies aan te pakken. Omdat elke motor van een voertuig anders is, vereist tuning speciale technieken die u alleen kunt leren door deze alleen uit te voeren.

Nu u begrijpt hoe motortuning werkt, vraagt u zich misschien af hoe dit kan worden uitgevoerd.

In feite gaat het om de installatie van een systeem met de naam remap, waar u verschillende motorfuncties kunt regelen of moduleren door de bedrading te wijzigen. U kunt dit bereiken door beschadigde of verouderde zekeringen en bougies te vervangen, problematische bobines te vervangen en nieuwe bougies te introduceren. Daarnaast zijn er ook enkele motortuningtechnieken die kunnen worden uitgevoerd om problemen met het brandstofverbruik aan te pakken, zoals het opnieuw toewijzen van de carburateur, het aanpassen van de carburateurdruk, het aanpassen van het brandstofmengsel en andere.

Afgezien van het afstemmen van motoren, is een andere belangrijke techniek voor het afstemmen van de motor het aanpassen van de luchtinlaat. Dit wordt meestal gebruikt voor degenen die meer vermogen nodig hebben. Met deze techniek kunt u extra inlaatlucht gebruiken om het vermogen te vergroten door de tegendruk in de motor te verminderen. Voor degenen die krachtige motoren met een goed vermogen willen hebben, moeten ze inlaatluchtregeling gebruiken.

Last but not least, een andere methode die wordt gebruikt voor het afstellen van de motor is de brandstofinjectiekit (FIM). Kortom, FIM is een brandstofinjectiesysteem waarmee voertuigen hun brandstofverbruik kunnen verhogen en emissies kunnen verminderen. Er zijn ook degenen die deze methode gebruiken wanneer ze de prestaties van hun voertuig willen aanpassen, vooral degenen die het geld hebben om te betalen voor professionele tuning. Er zijn er echter ook die ervoor kiezen om deze procedure zelf uit te voeren, maar er zijn risico’s aan verbonden. Het is het beste om eerst hulp van een technicus te zoeken voordat u besluit om dit soort afstemming uit te voeren.

Klik hier voor meer informatie https://www.chipperformance.nl/