Makelaar

Tips voor het kopen en verkopen van een huis met een makelaar

Het inhuren van een makelaar kan een goede keuze zijn voor zowel kopers als verkopers. Ze kunnen u helpen potentiële kopers te vinden, uw eigendom te adverteren, open huizen te houden en eigendommen voor u te tonen, zelfs als u er niet bent. Naast hun uitgebreide netwerk kennen deze professionals de buurt en markt, wat een groot pluspunt is. Ze kunnen uw huis ook correct prijzen om tijdig te verkopen en lang wachten op een nieuw huis te voorkomen. Daarnaast kan een makelaar u helpen bij het vinden van tijdelijke woonruimte terwijl uw huis te koop staat.

Wanneer u potentiële agenten interviewt, wilt u misschien met een paar van hen praten om te bepalen of ze aan uw behoeften voldoen klik. Veel experts raden aan om soortgelijke vragen aan meerdere agenten te stellen voordat ze er een selecteren. Vraag naar de ervaring van de makelaar en hoeveel eigendommen ze het afgelopen jaar hebben verkocht. Vraag indien mogelijk om verwijzingen van eerdere klanten. Een andere nuttige vraag is hoe goed de makelaar in de buurt is. Het is ook handig om te vragen of ze toegang hebben gehad tot eigendommen die nog niet op de markt zijn vermeld.

Wanneer u op zoek bent naar een huis om te kopen, zorg er dan voor dat u de beste waarde voor uw geld krijgt. Onthoud dat FSBO-huiseigenaren een opgeblazen beeld hebben van de waarde van hun huis en niet het geld willen uitgeven dat nodig is om defecten te repareren. Vraag makelaars en buren naar vergelijkbare woningen. Voordat u eventuele onvoorziene zaken afrondt, moet u een professionele vastgoedinspecteur inhuren om te controleren op defecten en veiligheidsproblemen. Een woninginspecteur kan u ook helpen om een lagere prijs te bedingen.

Site bezoeken voor meer info: http://oudshoornmakelaardij.nl/